Konya Fetö Davalarına Bakan Avukatlar

Konya Fetö davalarına bakan avukatlar

5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 220/6. Maddesi, Fetö davalarının dayanağıdır. Konya Fetö davalarına bakan avukatlar, bu yasa kapsamında müvekkillerini savunurlar ya da masum olduğunu kanıtlamaya çalışırlar. 

Fetö Davalarına Bakan Avukatlar Nedir ve Hangi Davalara Bakar?

Konya en iyi Fetö davalarına bakan avukatlar, Türk Ceza Kanununa hakim ve Fetö davalarında deneyimli olan hukuk fakültesi mezunu kişilerdir.

Konya fetö davalarına bakan avukatlar, deneyimleri ve uzmanlıkları gereği Fetö davalarına konu olan aşağıdaki suçlarla ilgilenirler. 

Bylock Kullanımı

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminin ardından, birçok kişi birçok suçtan dolayı yargılandı. Bu suçlardan birisi de Bylock yazılımının kullanımıydı. Bylock yazılımının Fetö terör örgütünün gizli haberleşme aracı olduğu ortaya çıktı.

Bylock kullandığı gerekçesiyle yüzbinlerce insan hakkında davalar açıldı. İlk derece mahkemeleri Bylock kullandığı gerekçesiyle binlerce insanı mahkum etmişti. Oysa ki Yargıtay 16. Ceza Dairesi tek başına Bylock yazılımını kullanmanın yeterli delil sayılmayacağını belirterek, mahkumiyet kararlarını bozmuştu. Yani ortada emsal bir karar vardı.

Bank Asya Hesabı ve Hesap Hareketleri

Fetö Terör örgütü ile bağlantısı tespit edilen Banka Asya’da hesabı olanlar ve bu bankada yoğun hesap hareketlerine sahip olanlar yargılanmaya başladı. Ancak yalnızca bankadan maaşını alanlarda vardı. Yani çalıştığı kurum Bank Asya ile anlaşmalı olduğundan, mecburen bu bankadan maaş alanlar da yargılandı. 

Yine de ilk derece mahkemeleri tarafından yapılan incelemede bu kişilerin suçsuz olduğu tespit edildi. 

Fetö Terör Örgütü ile Bağlantısı Olan Vakıf, Dernek ve Sendikalara Üyelik

Vakıf, dernek ve sendikaları kullanarak legal yapı görüntüsü veren Fetö terör örgütü, bu yapısını 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kaybetti. Doğal olarak Fetö terör örgütü ile ilgilisi bulunan vakıf, dernek ve sendikalarda araştırılmaya başlandı. 

Araştırma sonucunda bu yapılara üye olanlar yargılanmaya başladı. 

Fetö Terör Örgütünün Yayın Organlarına Üyelik

Zaman gazetesi, sızıntı dergisi ve Samanyolu televizyonu gibi yayın organlarının Fetö terör örgütüne ait olduğu tespit edildi. Bu bilgi üzerine bu yayın organları kapatıldı. Burada çalışanlar ve bu yayın organlarına abone olanlar yargılandı ve cezalandırıldı.

Örgütün Okullarında Okumak ve Yurtlarında Kalmak

Örgüt bünyesinde faaliyet gösteren okul ve yurtlarda görev yapan ve bu yapılarda kalan ya da öğrenim gören kişiler hakkında soruşturma başlatıldı. Ancak tek başına Fetö yurtlarında kalmak ya da okullarında okumak ceza vermek için yeterli sayılmadı. OHAL dönemi ilan edildikten sonra yurtlar ve okullar kapatıldı. Ancak bu yapılarla ilgili yargılamalar halen devam etmekte.

Mahrem İmamlar ve Fişleme Listeleri

Darbe girişiminden sonra mahrem imamlara ait olduğu tespit edilen fişleme listeleri ele geçirildi. Bu listelerin belirli şifrelerle korunduğu ortaya çıkarıldı. Fişleme listeleri ile ilgili yargılama süreci halen devam ediyor.

Ankesörlü Telefonlardan Aramalar

TSK bünyesinde ankesörlü telefonlardan yapılan bazı aramalar tespit edildi. Bu telefon kayıtları incelenerek, TSK içerisinde Fetö terör örgütüne mensup olan birçok kişi tespit edildi ve yargılandı. 

Örgüt üyelerinin afişe olmamak adına doğrudan cep telefonu kullanmak yerine ankesörlü telefonlarla iletişim sağladığı ortaya çıktı. Seri ve ardışık aramalar incelenerek, telefon görüşmesi yapan kişilerin örgütteki konumları tespit edildi. 

2011-2014 yılları arasında mahrem imamlara bağlı olarak 10 örgüt üyesi yapılanması tespit edildi. Her bir aramada on kişi ile görüşülmesinden bu kanıya varıldı. 

Kontörlü hat vasıtasıyla görüşme yapan kişilerin yalnızca bir kişi ile görüştüğü tespit edildi. 

2019 yılından 2020 yılı ortalarına kadar yüzlerce kişi ankesörlü telefon aramaları yüzünden hapis cezası aldı. 

Kripto ve Mahrem Üyelik

İstihbarat çalışmaları sonrasında bazı üyelerin kripto ve mahrem üye oldukları tespit edildi. Bu kişilerin örgüt tarafından özel olarak seçildiği ve yetiştirildiği  ortaya çıkarıldı.

Bu kişilerin yargılanmaları yapıldı  ve hapis cezası aldılar. 

HAMYO Fetö Üyeliği

Hava Kuvvetleri Meslek Yüksekokulu sınavlarına giren adayların bazılarının Fetö terör örgütüne üye oldukları iddia edildi. 2020 yılında eş zamanlı birçok ilde yapılan operasyonlarda Hava Kuvvetlerine mensup 145 asker göz altına alındı.

HAMYO davalarında, özel aday numaralarının belirlendiği ve bu aday numaraları doğrultusunda birçok kişinin haksız olarak Hava Kuvvetleri Meslek Yüksekokuluna girdiği tespit edildi. Bu konu mahkemelerde bilirkişi raporlarında ve bazı tanıkların itirafı sonrasında ortaya çıkarıldı.  

Ortaya çıkarılan askerler yargılanarak hapse atıldı. 

Etkin Pişmanlıktan Yararlanma

Birçok tanık, etkin pişmanlıktan yararlanmak amacıyla ilk derece mahkemelerinde ifade vermeye başladı. Böylece adli birimler daha çok örgüt üyesine ulaşabildi. 

Türk Ceza Kanununun 221. Maddesinin 2. Fıkrasına göre birçok örgüt üyesi etkin pişmanlıktan yararlandı. Gönüllü olarak örgütten ayrıldığını ve suça iştirak etmediğini ispatladı ve beraat aldı. 

5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 221. Maddesinde etkin pişmanlık: 

“TCK m. 221: (1) Suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçu nedeniyle soruşturmaya başlanmadan ve örgütün amacı doğrultusunda suç işlenmeden önce, örgütü dağıtan veya verdiği bilgilerle örgütün dağılmasını sağlayan kurucu veya yöneticiler hakkında cezaya hükmolunmaz.

(2) Örgüt üyesinin, örgütün faaliyeti çerçevesinde herhangi bir suçun işlenişine iştirak etmeksizin, gönüllü olarak örgütten ayrıldığını ilgili makamlara bildirmesi halinde, hakkında cezaya hükmolunmaz.

(3) Örgütün faaliyeti çerçevesinde herhangi bir suçun işlenişine iştirak etmeden yakalanan örgüt üyesinin, pişmanlık duyarak örgütün dağılmasını veya mensuplarının yakalanmasını sağlamaya elverişli bilgi vermesi halinde, hakkında cezaya hükmolunmaz.

(4) Suç işlemek amacıyla örgüt kuran, yöneten veya örgüte üye olan ya da üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen veya örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden kişinin, gönüllü olarak teslim olup, örgütün yapısı ve faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlarla ilgili bilgi vermesi halinde, hakkında örgüt kurmak, yönetmek veya örgüte üye olmak suçundan dolayı cezaya hükmolunmaz. Kişinin bu bilgileri yakalandıktan sonra vermesi halinde, hakkında bu suçtan dolayı verilecek cezada üçte birden dörtte üçe kadar indirim yapılır.

(5) Etkin pişmanlıktan yararlanan kişiler hakkında bir yıl süreyle denetimli serbestlik tedbirine hükmolunur. Denetimli serbestlik tedbirinin süresi üç yıla kadar uzatılabilir.

(6) Kişi hakkında, bu maddedeki etkin pişmanlık hükümleri birden fazla uygulanmaz.”

Olarak detaylandırılmıştır.

İlgili yasa maddelerine göre yakalanmadan önce terör örgütüne giren ve sonra pişman olan, ardından terör örgütü hakkında faydalı bilgiler veren kişilere beraat kararı verildi.

Yakalandıktan sonra etkin pişmanlık yasasından yararlanmak isteyenler ise 1/3 ve 3/4’e kadar ceza indirimi aldı. 

Yargılanan bazı kişiler hakkında ise hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildi. Mesela yargılanan bazı sanıklar hakkında 7,5 yıl ile 15 yıl arası hapis cezası kararı verilmiş olsun. Sanıklar hükmün açıklanmasının geri bırakılmasından yararlanmış  olsalar, cezaları 8 yıl olacaktı. Etkin pişmanlıktan yararlanmış olsalar cezalarında 3/4 ve iyi hallerinden dolayı 1/6 indirim uygulanacaktı. Bu durumda sanıkların cezası 2 yılın altına inecekti. Böylece HAGB kararından yararlanabileceklerdi. 

Konya’da Fetö Davalarına Bakan Avukatlar Hizmetini Güneyli Hukuk Bürosu Nasıl Vermektedir?

Konya hukuk bürosu olarak, Fetö davalarına müdahil oluruz. Ağır ceza davalarında müvekkillerimiz adına savunma yaparız. 

Ağır ceza davalarında müvekkillerimiz adına gerekli olan delillerin toplanmasına yardım ederiz. Ya da toplanan mevcut delilleri inceleriz. 

Tanıkların ifadelerini dinleriz ve gerekli olan itirazları yaparız. 

İlk derece mahkemelerinin verdiği kararlara itiraz ederek, müvekkilimiz adına temyiz sürecini başlatırız. Temyiz sürecini sonuna kadar takip ederek sonuçlandırmaya çalışırız. 

Dava süreçleri hakkında müvekkillerimizi bilgilendiririz. 

Fetö davalarının dayanağı olan Türk Ceza Kanunu mevzuatını incelemek için, https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/1.5.5237.pdf    bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

Fetö Davalarına Bakan Avukatlar ile Fetö Davası Nasıl Açılır?

Fetö davaları ceza ve ağır ceza davaları kapsamına girdiği için Konya avukat bu tür davaları açmada yetkili değildir. Ancak davaya müdahil olabilir. Dava Cumhuriyet Savcılarının hazırladığı iddianameye göre ceza ve ağır ceza mahkemeleri tarafından açılır.

Fetö Davaları Ne Kadar Sürer?

Bu konuda net bir bilgi vermek mümkün değildir. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hala yargılaması devam edenler olduğu gibi, 1 yıl gibi kısa sürede beraat edenler, hapis cezası alanlar da vardır. 

Fetö Davalarına Bakan Avukatlar Olarak Verdiğimiz Hizmetler

Müvekkillerimizin masumiyetini kanıtlamaya çalışırız. Bu kapsamda; toplanan deliller, bilirkişi raporları ve tanık ifadeleri önemli olmaktadır. Tüm bu unsurları detaylı bir şekilde inceleyerek başta Konya adliyesi olmak üzere, birçok adliyede müvekkillerimizin savunma dosyasını hazırlarız.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Fetö Davalarına Bakan Avukatlar ücretleri ne kadar?

Ücretler hakkında detaylı bilgi almak için bizleri arayabilirsiniz. 

Konya’da en iyi Fetö Davalarına Bakan Avukatları nasıl bulabilirim?

Konya ilindeki en iyi ceza ve ağır ceza avukatlarından hizmet almak için bizleri arayabilirsiniz.

Fetö Davalarına Bakan Avukatlar ne yapar?

Ceza ve ağır ceza davalarında müvekkillerini savunur. Dava dosyası hazırlayarak davaya müdahil olur. Süreç hakkında müvekkillerini bilgilendirir.

Fetö Davalarında yetkili ve görevli mahkeme hangisidir?

Ceza ve ağır ceza mahkemeleri yetkili ve görevlidir. 

Leave A Reply