Konya Bilişim Suçları Avukatı

Konya bilişim suçları avukatı

5651 sayılı bilişim kanunu, 6563 sayılı elektronik ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun ve bilişim hukuku ile alakalı diğer kanunlar, bilişim davalarının dayanağını oluştururlar. Konya bilişim suçları avukatı ise ilgili davalarda, ilgili kanunlar doğrultusunda müvekkillerini savunur. 

Konya Bilişim Suçları Avukatı Nedir ve Hangi Davalara Bakar?

Konya en iyi bilişim suçları avukatı, bilişim hukuku konusunda uzman ve bilişim davalarında deneyimli hukuk fakültesi mezunu kişidir.

Konya bilişim suçları avukatı uzmanlığı ve mesleği gereği aşağıdaki davalarla ilgilenir.

Bilişim Sistemine Girme Suçu Davaları

Türk Ceza Kanunu madde 243’e göre bilişim sistemlerine yetkisi olmayan kişilerin girmesi suçtur. Bilişim sistemleri geniş bir kavram olduğundan, ilgili kanunda bilişim sistemleri tanımlanmıştır. 

Kişisel e-postalar, sosyal medya hesapları, web sitelerinin yönetim panelleri bilişim sistemi kapsamında sayılmıştır. 

Bilişim sistemine yetkisiz giriş yapanlar, en az cezayı alırlar. 

Bilişim sistemlerine izinsiz girme suçu farklı şekillerde işlenebilir. Mesela bilişim sisteminin güvenlik açıklarından yararlanma şeklinde izinsiz giriş gerçekleştirilebilir. Ya da şifre tahmini yapılarak sosyal medya hesaplarına giriş yapılabilir. 

Her ne koşulda olursa olsun bilişim sistemlerine izinsiz girenler TCK madde 243/1’e göre 1 yıl hapis cezası ve adli para cezası ile cezalandırılırlar. 

Bilişim Sistemlerini Bozma ve Verileri Yok Etme Suçu Davaları

Bilişim sistemlerine yönelik: engelleme, bozma, bilişim sistemi içerisindeki verileri kullanışsız hale getirme gibi suçların işlenmesi durumunda suçu işleyen kişi ya da kişilere 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilir. TCK madde 244’de bu suç detaylı olarak işlenmiştir. 

Banka ve Kamu Kurumuna Ait Sistemlere Yönelik İşlenen Suçlarla İlgili Davalar

Kamu kurumlarına ait olan bilişim sistemlerine izinsiz girme ve bu sistemleri bozma gibi suçlar TCK madde 244/3’te düzenlenmiştir. 

Kamu kurumlarına ait bilişim sistemlerine izinsiz girmenin suçu 9 aydan 4,5 yıla kadar hapis cezasıdır.

Haksız Çıkar Sağlamak Amacıyla Bilişim Suçu İşlenmesi

TCK madde 244/4’te haksız çıkar sağlamak amacıyla bilişim suçunun işlenmesi detaylandırılmıştır. Aynı kanun maddesinde suçu işleyenler hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngörülmüştür. Ayrıca suçu işleyenlere 5 bin güne kadar adli para cezası verilir. 

Mesela kişisel banka hesaplarına giren ve buradan kendi ya da başka birisinin hesabına para aktaran kişi haksız çıkar sağlamak amacıyla bilişim suçu işlemiş olacaktır. 

Banka ya da Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması Suçu ile İlgili Davalar

Banka ya da kredi kartlarının şifresini ele geçirerek kullanan kişiler, TCK madde 245’e göre suç işlemiş olurlar. Aynı kanunda suçu işleyen kişilere 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilmesi öngörülmüştür.

Kredi kartı ya da banka kartını izinsiz kullananlar, alt ya da üst soya ait kişilerse, cezaya hükmolunmaz. 

Yasak Cihaz ve Programları Kullanarak Bilişim Suçu İşlenmesi

Yasak cihaz ya da program kavramı kanunda net bir şekilde tanımlanmıştır. Genel bir tanım verilerek, bilişim sistemlerine izinsiz girilmesini sağlayan, ya da bilişim sistemlerinin şifre ve diğer güvenlik bilgilerinin ele geçirilmesini sağlayan cihaz ya da programlar olarak tanımlanmıştır. 

Yasak olan cihaz ve programları; sevk eden, imalatını gerçekleştiren, ithal eden, naklini ve depolamasını sağlayan, kabul eden, kullanan, satan ve satışa arz eden kişiler hakkında da ilgili yasaya göre aynı oranda hapis cezası verilmesi öngörülmüştür. 

Bilişim hukukunun dayanağı olan yasal mevzuatı incelemek için, https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/1.5.5651.pdf    bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

Konya’da Bilişim Suçları Avukatı Hizmetini Güneyli Hukuk Bürosu Nasıl Vermektedir?

Konya hukuk bürosu olarak bilişim hukuku konularında müvekkillerimize danışmanlık hizmeti sağlarız. 

Konya avukat personelimizle bilişim hukukundaki güncel gelişmeleri takip ederek, en detaylı dava dosyalarını hazırlarız. Günümüzde bilişim sektörü baş döndürücü bir hızla gelişmektedir. Her yeni gelişme sonrasında, yeni hukuksal sorunlar baş göstermektedir. Bu bakımdan güncel gelişmelerin takip edilmesi zorunluluktur.

Başta Konya adliyesi olmak üzere, bilişim suçları davalarını birçok adliyede açıyoruz ve müvekkillerimiz adına davalara müdahil oluyoruz. 

Bilişim suçlarıyla ilgili davalara bakan mahkemelere dava dilekçesi ile başvuruda bulunarak, müvekkilimiz adına gerekli olan harç ve diğer ücretleri yatırıyoruz. 

Telif haklarının korunması adına müvekkillerimiz adına gerekli olan tedbirlerin alınmasını sağlıyoruz. Ayrıca gerekli davaları açarak müvekkillerimizin haklarını koruyoruz. 

İnternet ortamında müvekkillerimize karşı işlenen suçlarla ilgili suç duyurusunda bulunuyoruz. Ayrıca dava sürecini başlatıyoruz. 

Bilişim suçlarında dava açmadan önce mağdur olan tarafla suçlu olan tarafı uzlaştırmaya çalışıyoruz. 

İnternet üzerinden gerçekleştirilen satışlarla ilgili mağdur olan müvekkillerimiz adına gerekli olan davaları açıyoruz. 

E-ticaret işlemleri ve e-imza uygulamaları hakkında müvekkillerimizi bilgilendiriyoruz. 

Bilişim Suçları Avukatı ile Bilişim Davası Nasıl Açılır?

Konya bilişim suçları avukatı, bilişim suçları ile ilgili tazminat davalarını müvekkili adına ilgili mahkemelere başvuruda bulunarak dava açabilir. Ancak bilişim suçları ceza davaları ile ilgili olduğu için Konya bilişim suçları avukatı yalnızca müdahil olabilir. 

Ceza davalarında ise bilişim suçları avukatı dava dosyası hazırlayarak, müvekkilinin suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışır. Ya da mağdur olan müvekkilinin haklarını korumaya çalışır.

Bilişim Suçları Davaları Ne Kadar Sürer?

Uygulamada bilişim suçları ile ilgili davalar ortalama olarak 300-390 gün arası sürmektedir. Ancak birçok dava bazı nedenlerden dolayı uzayabilmektedir. 

Konya Bilişim Suçları Avukatı Olarak Verdiğimiz Hizmetler

Konya bilişim suçları avukatı olarak aşağıdaki hizmetleri müvekkillerimize sağlıyoruz: 

  • Müvekkillerimize bilişim hukuku konusunda danışmanlık hizmeti veriyoruz.
  • İnternet üzerinden ticaret yapmak isteyen firmalara hukuki destek sağlıyoruz. 
  • İnternet üzerinden IP tespiti yaptırarak, suçun ortaya çıkarılmasını sağlıyoruz. 
  • Her türlü bilişim suçu davasını açıyor ve sonuna kadar takip ediyoruz. 
  • İlk derece mahkemelerinin verdiği kararlara itiraz ederek, temiz süreçlerini başlatıyoruz ve süreci sonuna kadar takip ediyoruz.
  • Telif hakları ve telif kapsamı hakkında müvekkillerimize yardımcı oluyoruz. 
  • Kişilik haklarının ihlali durumunda suç duyurusunda bulunuyoruz. İnternet üzerindeki erişim engellerinin kaldırılmasını sağlıyoruz. 
  • Boşanma davalarında delil olarak kullanılmak üzere, hakim kararıyla sosyal medyadaki yazışmaları ve diğer medyaların mahkemede delil olarak kullanılmasını sağlıyoruz.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Bilişim avukatı ücretleri ne kadar?

Bilişim davalarıyla ilgili vekalet ve danışma ücretleri hakkında detaylı bilgi almak için bizleri mutlaka arayın.

Konya’da en iyi bilişim avukatını nasıl bulabilirim?

Konya’da alanında uzman ve deneyimli avukatlarından hizmet alabilirsiniz. Bizleri hemen arayın.

Bilişim avukatı ne yapar?

İçerikle ilgili birçok kararın mahkemeler tarafından alınmasını sağlar. Boşanma davalarında sosyal medyadaki yazışmaları ve medyaları delil olarak mahkemeye sunar. Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunur. Müvekkili adına bilişim suçlarıyla ilgili mahkemede savunma makamını temsil eder.

Bilişim davalarında yetkili ve görevli mahkeme hangisidir?

Suçun niteliğine göre asliye ceza ve ağır ceza mahkemeleri görevli ve yetkilidir. 

Leave A Reply